Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

«Magneto Sperm»: Το πρώτο σπερματοζωάριο... ρομπότ είναι γεγονός!

«Magneto Sperm»: Το πρώτο σπερματοζωάριο... ρομπότ είναι γεγονός!Γεγονός αποτελεί το «Magneto Sperm», το πρώτο «σπερματοζωάριο»... ρομπότ! Είναι σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερο από το ανθρώπινο σπερματοζωάριο, έχει μεταλλικό κεφάλι, εύκαμπτη ουρά και ελέγχεται με μαγνήτες. Οι Ολλανδοί ερευνητές που το δημιούργησαν συνεχίζουν μάλιστα τις έρευνές τους για να το κάνουν ακόμη πιο μικρό, ακόμη πιο γρήγορο...
Οπως υποστηρίζουν, το δημιούργημά τους, θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα ιατρικών, φαρμακευτικών κλπ εφαρμογών. Ορισμένες εξ΄αυτών περιλαμβάνουν τη στοχευμένη μεταφορά φαρμάκων στο ανθρώπινο σώμα και τη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Οπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τη δημοσίευση των δημιουργών στο περιοδικό «Applied Physics Letters», τα μαγνητικά πεδία που χρησιμοποιήθηκαν και δεν είναι ισχυρότερα από αυτά των... διακοσμητικών μαγνητών που βάζουμε στα ψυγεία μας, του επιτρέπου να «κολυμπά» προς διάφορες κατευθύνσεις.
Μέσω της μεταλλικής κεφαλής του είναι εφικτό να «τηλεκατευθύνεται» μέσω των μαγνητών, οι οποίοι ελέγχονται από υπολογιστή.
Ωστόσο, δεν συγκρίνεται ακόμη με τον ανθρώπινο... αντίπαλό του. Και τούτο διότι το ανθρώπινο σπερματοζωάριο διανύει μία απόσταση πολλαπλάσια του μήκους του σε ένα μόλις δευτερόλεπτο, ενώ το ρομποτικό σε αυτό το χρόνο δεν καταφέρνει να προχωρήσει ούτε... στο μισό του μήκους του.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More